Weelde Tongen: pracht en praal op je bord. Van oktober tot maart kun je in het restaurant iedere maand een andere chef zijn kookkunsten adoreren. In de maand november zal chef-kok Sil Peppelenbosch aan het roer staan.”

De Buik van Rotterdam – Weelde introduceert Weelde Tongen

Weelde Tongen x Sil Peppelenbosch

Aan de rand van de stad, diep in de havens van Rotterdam, ligt een prachtig landgoed van twee hectare. Weelde omvat een kantine voor lunch en ontbijt, een restaurant, een bar, een weelderige tuin, een grote loods en een gigantische kas. Het is een plek waar muziek performance, kunst, eten en drinken en landbouw samenkomen. Van oktober t/m maart vind hier´Weelde Tongen – Culinaire Maanden´plaats, waarin iedere maand een andere chef uitgenodigd wordt om zijn visie uit te komen dragen. Zij stellen voor deze maand geheel naar eigen inzicht een menu samen. Voor de maand november hebben zij onze chef Sil Peppelenbosch gevraagd de honneurs waar te nemen!

Het menu: De 7 zondes

Het menu van Sil zal bestaan uit 7 gerechten, waarbij bij ieder gerecht één product centraal staat dat we vandaag de dag te weinig gebruiken in de keuken: 7 keer zonde dus! Denk aan producten als rivierkreeften (een ware plaag in Nederland), maar ook aan groenten die als overschot uit onze supermarkten overblijven. Bekijk het hele menu hier.

De gerechten hebben allemaal de grootte van een tussengerecht en zijn dus ideaal om te delen (of om lekker voor jezelf te houden). Ter afsluiting kun je nog kiezen uit twee desserts. Er wordt voornamelijk gekookt met lokale producten en de main focus zal op groenten liggen.

Reserveren

Open van 6 november t/m 1 december. Iedere woensdag tot en met zondag, tussen 16.00 en 22.00 kun je terecht voor het diner.

Weekoverzicht:
➳ Woe: fixed 3-gangendiner voor 25 euro
➳ Don: a la carte
➳ Vrij: a la carte (met aansluitend een DJ)
➳ Zat: a la carte (met aansluitend een DJ)
➳ Zon: a la carte

Laat weten voor welke datum je wilt reserveren, welk tijdstip je voorkeur heeft en met hoeveel personen je komt: reserveren@weelderotterdam.nl

Feestelijke Opening 6 november

De maand wordt afgetrapt met een groots feest vol eten, drinken, muziek en vermaak. Let op! Dit is een walking dinner, er zullen wel een aantal zitplekken zijn. De hapjes worden verspreid over de gehele avond, je proeft daarom het hele menu!

➳ (Vullend) Walking Dinner (inclusief welkomsdrankje)
➳ Tickets: 20 euro
➳ Tijden: 18:00u – 23:00u
➳ Reserveer hier: bit.ly/WTOpening2

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze avond. Reserveer dus snel als je verzekerd wilt zijn van een plekje! Reserveren doe je door een kaartje te kopen via Stager. Je betaalt vooraf.

Praktische info

Weelde vind je aan de Marconistraat 39, vlakbij Metrostation Marconiplein, tramhalte Het Witte Dorp, en op 10 minuten fietsen van het stadscentrum. Er is voldoende mogelijkheid om in de directe omgeving van Weelde te parkeren.

www.weelderotterdam.nl

www.instagram.com/weelderotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *