Zoek je nog een leuk cadeau voor de feestdagen? 20 november wordt een nieuw kookboek over duurzaam koken gelanceerd genaamd Circular Chefs. Ook onze chef, Sil Peppelenbosch, mocht een bijdrage leveren met een heerlijk recept voor thuis!

OVER CIRCULAR CHEFS
Vaker de fiets pakken, korter douchen, minder vliegen; allemaal bekende manieren om je impact op het milieu te verkleinen. Maar wist je dat een derde van alle klimaatbelasting veroorzaakt wordt door wat we eten en drinken? Met Circular Chefs ontdek én proef je hoe je jouw food footprint zo laag mogelijk houdt. Zonder concessies te doen aan de smaak! Aan de hand van vijf principes nemen we je mee in de verschillende aspecten van circulair koken. Denk aan vegan gerechten met groente van het seizoen, mannetjesvlees, van schil tot pit koken en conserveren om niets te verspillen.

De vijf principes:
1. Kies voor plantaardig
2. Kies voor het onbeminde
3. Geniet van schil tot pit en van kop tot staart
4. Conserveer wat je over hebt
5. Circulair binnen en buiten de keuken


Auteurs: Freke van Nimwegen & Nadine Maarhuis

Met recepten van: Joris Bijdendijk, Vince Bouchier, Rudolf Brand, Lucas Jeffries, Samuel Levie, Freek van Noortwijk, Sil Peppelenbosch, Nel Schellekens, Sven van der Spek, Estée Strooker en meer.

Vanaf 20 november 2018 verkrijgbaar – verkoopprijs: €12,50,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *