Bekijk hier het hele artikel.

Misset Horeca – gepubliceerd op 5 juli 2018

Nieuws

Hotel Pincoffs Rotterdam opent pop-up restaurant

Suite Hotel Pincoffs en chef-kok Sil Peppelenbosch openen in september pop-up restaurant Sil in het voormalige douanekantoor nabij de Entrepothaven op de Kop van Zuid.

Hotel Pincoffs Rotterdam opent pop-up restaurant

Sil Peppelenbosch, die verantwoordelijk was voor restaurant Instock Utrecht, staat voor een bewuste manier van koken en is allergisch voor verspilling. ‘Van kop tot staart; van schil tot pit’, luidt zijn motto. Zo goed als alle delen van een product worden verwerkt. En dat ziet de gast straks op het bord (ook duurzaam gemaakt, van oud aardewerk).

Restaurant Sil werkt met verse en vaak onbekende producten uit Nederland. De gast ziet de chef straks aan het werk in de open keuken. De setting wordt informeel en intiem. De kleine hoeveelheid couverts (maximaal 33) maakt het mogelijk de gast centraal te plaatsen, net als in Hotel Pincoffs.

Het restaurant is open vanaf 4 september en zal in principe op 1 december de deuren sluiten.

10 Jaar Hotel Pincoffs

De opening van restaurant Sil staat in het teken van 10 jaar Suite Hotel Pincoffs. Het hotel lanceerde in maart een boek van 228 pagina’s ter ere van dat jubileum, het duurzame pop-up restaurant is een volgende festiviteit. De zomermaanden worden gebruikt om de ontbijtkamer te veranderen in een restaurant met warme tinten.

Zelf menu samenstellen

De gasten kunnen straks zelf hun lunch- en dinermenu samenstellen uit 8 koude en warme gerechten. De gast bepaalt zelf het aantal gerechten en in welke volgorde. Een 3-gangenmenu kost 37 euro. Behalve wijnen worden er ook duurzame sappen aangeboden.

Duurzaam en origineel

De keuken is ingericht op duurzaamheid. Peppelenbosch werkt met visproducten die gelden als bijvangst en vaak overboord zouden worden gegooid, omdat er geen of weinig vraag naar is. Deze duurzame oplossing is ook bedacht voor bokjes, haantjes en wilde ganzen. Deze dieren zijn minder geliefd in de voedselketen, maar zeker niet minder lekker. Chef Sil Peppelenbosch werkt ook graag met groenten. Hij bereidt zijn gerechten op vele manieren, waaronder ook vergeten traditionele methodes als fermentatie en nixtamalisatie.

Over Sil Peppelenbosch

Sil Peppelenbosch werkt inmiddels vijftien jaar in de keuken, waarvan de laatste vijf jaar onder zijn eigen naam: Peppelenbosch Culinair. Hij kookte in tientallen bedrijven. De laatste jaren bedacht en bereidde hij regelmatig de diners van groepen gasten in Suite Hotel Pincoffs.

Bekend was hij in Utrecht als chef van restaurant Instock. Daar werd hij zich steeds bewuster van thema’s als voedselverspilling en de bizarre kronkels in onze voedselindustrie. Omdat hij de ambitie heeft duurzaamheid op meer terreinen na te streven, ontstond de behoefte aan een eigen restaurant waar hij zijn talloze ideeën kan uitwerken tot een feestje op het bord.