Bekijk het originele artikel hier.

Ga naar pop-up restaurant Sil in Rotterdam voor een lekker vers en lokaal diner

MATHILDA VERWOERDT 22 OKT 2018 RESTAURANTS
Lekker en lokaal eten, dat doe je bij het pop-up restaurant Sil in Rotterdam. En nee, je krijgt niet de alledaagse gerechten voorgeschoteld. Denk eerder aan bijvangst, wilde ganzen, haantjes en bokjes. En de kooktechnieken die ze gebruiken, zijn oeroud. Weer eens wat anders!

Restaurant Sil kookt bewust met verse, duurzame en veelal onbekende producten. Het is er gezellig knus: er zijn maar negen tafels. Eet niet te veel van te voren, want je kiest voor minimaal een 3- en maximaal een 5-gangenmenu met bijpassende wijnen en sappen.

Het menu bij Sil
Het menu bij Sil staat vol met lekkere veggies en vlees. De gerechten klinken bijzonder en culinair. Je eet er bijvoorbeeld een bloemkool espuma met raapsteelolie, bloemzuurcreme en lijnzaadkrokant of een Harder met rivierkreeft, rammenas en gekonfijte tomaat.

De bijvangst met linzen, cowder en geroosterde venkel klinkt ook goed. De toetjes zijn aan de gezonde kant. Zo serveren ze er een pompoentaart karnemelk-ijs met kaneel en karamel of een gekarameliseerde perentaart. Yum!

Grijp je kans nu het nog kan, want het pop-up restaurant is nog tot 15 december geopend.

Restaurant Sil is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Check de website even voor de precieze openingstijden. Reserveren kan zowel telefonisch als online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *